'Veilig de feestdagen door'

30-12-2018 Nieuws Redactie

"Wat een mooi jaar is dit geweest! Ik denk dan aan de opening van de Monstersche Sluis, de viering van de 39e Furieade, de start van diverse bouwprojecten en de geslaagde renovatie en uitbreiding van de Koningshoek. Of wat dacht u van de kerstlichtjesavond en de kerstmarkt? Die zijn allemaal perfect verlopen, mede dankzij de hulpdiensten."

"Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat we met z'n allen het oude jaar op een feestelijke wijze kunnen uitluiden met hulp van de gemeente, politie, brandweer en de andere hulpdiensten. Vanzelfsprekend speelt ook u hierin een belangrijke rol. Op pagina's die u hieronder kunt downloaden, staan tips en informatie voor het vieren van een geslaagd oud en nieuw."

Voorschriften

"Mocht u vuurwerk willen afsteken, dan vraag ik u zich strikt te houden aan de voorschriften. Vuurwerk mag alleen worden afgestoken op 31 december van 18.00 tot 1 januari 02.00 uur. Daarnaast geldt er een vuurwerkverbod rond alle scholen en de verpleeg- en zorgcentra in Maassluis. Er kunnen fikse boetes worden uitgedeeld, ook aan kinderen!"

Detectiesysteem

"Dit jaar hebben we opnieuw een vuurwerk-detectiesysteem geïnstalleerd, het systeem bestrijkt heel Maassluis. Mocht iemand illegaal vuurwerk afsteken, dan krijgt het team van Handhaving en Toezicht en de politie binnen tien seconden een melding én een plaatsaanduiding (bovenstaande foto). En die plaatsaanduiding is nauwkeurig tot op de meter!"

Laten wij er verder met elkaar voor zorgen dat alle hulpdiensten hun werk goed kunnen uitvoeren.

Ik wens iedereen een veilige jaarwisseling!

Edo Haan
burgemeester van MaassluisGerelateerd