10 tips om thuis energie te besparen!

06-04-2020 Nieuws Advertorial

MAASSLUIS - Het is belangrijk om te begrijpen dat het ieders rol is om te helpen in de strijd tegen de verspilling van elektrische energie. Je vraagt je misschien af, maar hoe kan ik dit doen? Het antwoord is vrij eenvoudig: als we een aantal dagelijkse houdingen veranderen, vermindert het energieverbruik aanzienlijk en helpen we niet alleen minder geld uit te geven, maar ook het milieu te beschermen, waardoor de levensduur van niet-hernieuwbare hulpbronnen wordt verlengd.

Hoe kun je thuis minder elektriciteit uitgeven?
De eerste stap begint wanneer u uw huis plant, kies altijd de lichte kleuren om de muren en plafonds te schilderen, dit maakt de omgeving natuurlijk helderder en de noodzaak om het licht aan te zetten op ongewenste momenten is veel minder. Een andere houding die deze natuurlijke verlichting van de kamers kan bevorderen is de keuze van de ramen en hun plaatsing. Open daarom de gordijnen goed en laat het natuurlijke licht binnen!

Lampen
Het aangegeven is altijd om te kiezen voor LED- of TL-lampen, naast een veel effectievere verlichting, genereren deze modellen een veel lagere kostprijs in vergelijking met gloeilampen. Laat het licht nooit zonder noodzaak branden, dus doe het licht uit als je die plek verlaat.

Koelkast
De eerste stap om minder energie aan de koelkast te besteden is de temperatuur te regelen, deze in de winterstand te laten staan en de thermostaat in te stellen om verspilling van het verbruik te voorkomen. Let op of de deur afdichtingsrubbers in goede staat zijn en plaats ten slotte het fornuis en de koelkast niet in de buurt, want het ene zal de ideale werking van het andere belemmeren en het stroomverbruik verhogen.

Airconditioning
Schakel het apparaat altijd uit als de omgeving niet bezet is. Tijdens de werking ervan is het essentieel om alle ramen en deuren gesloten te houden om temperatuursveranderingen te voorkomen. Het is ook belangrijk om zoveel mogelijk gordijnen dicht te houden om de hitte van de zon in de omgeving te vermijden. Verhinder nooit de luchtuitlaat van het apparaat en bescherm het externe gedeelte tegen de invloed van de zon. Het is belangrijk om de ventilatieroosters in de gaten te houden, ze mogen nooit geblokkeerd worden.

Bij de aankoop van elk type huishoudapparaat kiest u altijd voor de apparaten met het hoogste rendement. En als je op reis gaat, trek dan de stekker uit het stopcontact en laat alleen de essentiële apparaten aanstaan.

Overstappen van energieleverancier
De gemakkelijkste manier om te besparen op de energierekening is door over te stappen van energieleverancier. Energie vergelijken is zeker de moeite waard en dit is al binnen enkele minuten gedaan. Door elk jaar over te stappen van energieleverancier bespaar je tot wel honderden euro’s op jaarbasis. Via de website van overstappen.nl kies je voor goedkope energie. Wanneer u ernaast nog gebruik maakt van de bovenstaande tips bespaart u maximaal op de energierekening.

Gerelateerd