Categorieën

Service

1100 Maassluizers aangesloten bij BuurtWhatsApp

1100 Maassluizers aangesloten bij BuurtWhatsApp
Nieuws

1100 Maassluizers aangesloten bij BuurtWhatsApp

  • Redactie
  • 24-02-2017
  • Nieuws
1100 Maassluizers aangesloten bij BuurtWhatsApp
MAASSLUIS - Ongeveer 1100 Maassluizers hebben zich aangesloten bij hun BuurtWhatsApp, dat meldt de gemeente Maassluis. De gemeente wil dit initiatief verder ontwikkelen.

Binnenkort zullen alle deelnemers van de WhatsApp-groepen wekelijks informatie krijgen van de gemeente en de politie met betrekking tot zaken die in de stad spelen. Denk hierbij aan woninginbraken, fietsendiefstallen en auto-inbraken. De politie is aangesloten bij de WhatsApp-groepen en kunnen meelezen met de berichten die de deelnemers sturen. De politie informeert de groepen over verdachten omstandigheden.

App
In Vlaardingen is een pilot gestart met een app waar de WhatsApp-groepen gebruik van kunnen maken. Dit initiatief wordt in maart of april dit jaar tijdens een bijeenkomst voorgelegd aan de Maassluise deelnemers.

Verbinding
Inmiddels zijn ongeveer 1100 stadsgenoten aangesloten bij een WhatsApp-groep. Ook zijn verspreid over de stad dertig bordjes opgehanden die aangeven in welke wijken en delen van Maassluis groepen actief zijn. Met de BuurtWhatsApp staan bewoners in meerdere wijken via een WhatsApp-groep met elkaar in verbinding om elkaar te informeren en alarmeren wanneer er iets verdachts gebeurt.

Meedoen?
Nog geen lid van een WhatsApp-groep in uw woonwijk en wilt u meedoen? Stuur dan een WhatsApp-bericht naar 06-24684922 onder vermelding van uw naam, straatnaam en huisnummer. U wordt dan vanzelf ingedeeld bij de WhatsApp-groep die in uw buurt of wijk actief is.