184.700 DE-punten en 29 kilo oud/vreemd geld ingezameld

14-01-2020 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - In december hebben Lionsclubs in heel Nederland actie gevoerd om Douwe Egberts waardepunten en oud en vreemd geld te verzamelen. De DE-waardepunten worden door Douwe Egberts in pakken koffie omgezet die naar voedselbanken gaan. Het oud en vreemd geld wordt in courante munt omgezet en wordt bestemd voor staaroperaties in derdewereldlanden.

In Maassluis zijn 184.700 DE-punten bijeengebracht. Douwe Egberts rekent 15% extra en voor 510 punten wordt een pak koffie geleverd. Dat is voor de Maassluise Voedselbank dan circa 400 pakken koffie, een mooi resultaat. Aan oud en vreemd geld werd 29 kg opgehaald. Ervaring van Lionsclubs die bekend zijn met de verwerking van oud en vreemd geld betekent dit dat met 1 kg drie staaroperaties kunnen worden uitgevoerd. Voor de opbrengst in Maassluis betekent dit zo’n 90 staarpatiënten weer licht in ogen krijgen.

De waardepunten worden in februari omgezet in pakken koffie en oud vreemd geld in courante munt voor het uitvoeren van staaroperaties in derdewereldlanden.

 Gerelateerd