23.000 reizigers stapten gisteren in en uit op Hoekse Lijn

01-10-2019 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Op de eerste dag dat de metro's volgens dienstregeling-met-reizigers over de Hoekse Lijn reden, maakten 23.000 reizigers (in- en uitstappers) gebruik van de verlengde lijn. "De kop is er af, we zijn blij dat zoveel mensen meteen de eerste dag de metro hebben genomen en dat alles goed is verlopen", aldus RET-directeur Maurice Unck.

"Toch blijf ik voorzichtig", zo stelde hij ook, "want we zullen de komende periode ook best nog wat kinderziektes tegenkomen." Gisteren was daarvan volgens de RET geen sprake. "De metro liep nergens op de verlengde metrolijn B noemenswaardige vertraging op.” De RET zegt zich te realiseren dat de nieuwe lijn van 24 kilometer niet meteen foutloos functioneert. "De metro op dit traject heeft te maken met twee beweegbare bruggen, veel overwegen en er zijn zes vernieuwde stations en één volledig nieuw station.”

Kritische noten van reizigers kwamen er wel. Als 'verbeterpuntjes' noteerde de RET zelf de gladheid op sommige stations. In sommige nieuwe wachtruimtes regende het naar binnen en werden de bankjes nat. "Deze verbeterpunten zullen worden opgepakt", aldus de stadsvervoerder. Zelf vraagt de RET via de website actief naar reizigerservaringen in deze opstartfase. Via www.ret.nl/hoekselijn kunnen reizigers hun ervaringen delen."

Sinds gisteren rijden de metro's op de B-lijn tussen Nesselande en Hoek van Holland-Haven. RET spreekt van 'de opstartfase  In deze periode is er als achtervang nog ‘afgeslankt’ vervangend busvervoer voor reizigers op het traject beschikbaar. Daar maakten gisteren nog zo'n duizend reizigers gebruik van. "De compensatieregeling in de vorm van saldo- en abonnementskorting loopt in de opstartfase, zowel voor de metro Hoekse lijn als vervangend busvervoer, nog door."

Naar verwachting volgt ongeveer een maand na de opstartfase de overgang naar volledige exploitatie. Op dat moment gaan ook de spitsritten naar Vlaardingen-West op metrolijn A rijden. Het vervangend busvervoer wordt dan beëindigd.Gerelateerd