375 bomen vanwege Blankenburgverbinding

04-11-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - In Maassluis worden 375 bomen geplant als compensatie van de bomen die zijn gerooid vanwege de voorbereidende werkzaamheden van de Blankenburgverbinding. De eerste twee bomen start de boscompensatie met het planten van twee bomen in ht park bij het stadhuis aan de Koningshoek.

Rijkswaterstaat voert een archealogisch onderzoek uit waarvoor bomen werden gerooid. Het onderzoek is één van de voorbereidende activiteiten voor de aanleg van de Blankenburgverbinding. De gerooide bomen horen volgens de Wet Natuurbescherming te worden gecompenseerd met nieuwe aanplant. Rijkswaterstaat streeft ernaar om zoveel mogelijk van deze compensatie in de omgeving van het tracé van de Blankenburgverbinding uit te voeren.

In Maassluis worden 375 bomen aangeplant. De eerste twee komen in het park bij het stadhuis aan de Koningshoek. Wethouder Kees Pleijsier plant samen met directeur Marco Zeeman van Rijkswaterstaat twee bomen: een zogeheten zevenzonenboom (Heptacodium) en een vleugelnootboom (Pterocarya).

De 373 andere bomen worden verspreid door Maassluis geplant. Afgesproken is dat de bomen uiterlijk in 2023 zijn geplant.Gerelateerd