4 oktober: dag met de meeste jarigen in Maassluis!

04-10-2019 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – De meeste verjaardagen in Maassluis vallen op 4 oktober, vandaag dus! Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat in ieder geval 103 Maassluizers (de cijfers zijn gebaseerd op mensen die in Nederland zijn geboren) vandaag hun verjaardag vieren. Gefeliciteerd!

Veel mensen hebben hem nog op het toilet hangen: de verjaardagskalender. Daarop staan dan weer niet al diegenen die geen familie of héél goede vrienden zijn, maar die je wel enigszins ‘kent’. Gelukkig brengt een medium als Facebook dan vaak uitsluitsel, als ‘vrienden’ daar hun verjaardag tenminste op hun profiel hebben ingevuld.

In heel Nederland kunnen we vandaag 41124 in Nederland geboren mensen feliciteren met hun verjaardag. Op 25 september zijn dat er dan weer het meeste op één dag: 43837.

Gemiddeld zijn iedere dag ruim 47 duizend mensen jarig. Van die 47 duizend zijn bijna 41 duizend in Nederland geboren. Het aantal in Nederland geboren jarigen is het hoogst in september (42,3 duizend per dag) en het laagst in december (38,7 duizend per dag).Gerelateerd