A20 volgend weekend dicht

31-03-2018 Nieuws Redactie

Foto: Google Maps

MAASSLUIS - De zuidbaan van de A20 wordt in het weekend van 7 en 8 april geasfalteerd. De weg is daarom afgesloten in het weekend van vrijdagavond 6 april 22.00 uur tot en met maandagochtend 9 april 05.00 uur. Rijkswaterstaat, verantwoordelijk voor het werk, laat weten dat het gaat om het wegdeel tussen de aansluitingen Maasdijk (6) en Vlaardingen-West (8). De toerit Maasdijk (6) en de toe- en afrit Maassluis (7) van de A20 richting Vlaardingen/Rotterdam zijn daarom afgesloten. Dat geldt ook voor verzorgingsplaats Aalkeet.

Verkeer vanuit het Westland wordt geadviseerd gebruik te maken van de N222, de Verlengde Veilingroute en de N223, Van daaruit kan het verkeer de A4 op. Verkeer vanuit Maassluis en Maasland richting Vlaardingen en Schiedam wordt via de Vlaardingsedijk naar de toerit Vlaardingen-West (8) geleid. Gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg geven de omleidingsroutes aan. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van tien minuten tot een half uur, aldus Rijkswaterstaat.

Ook verschillende bussen maken gebruik van de A20, waaronder de bussen ter vervanging van de Hoekse Lijn. Op zondag worden ook extra bussen ingezet in verband met de marathon in Rotterdam. In overleg met busmaatschappijen RET en Connexxion zijn de volgende afspraken gemaakt:

· Lijn 36 stopt niet bij halte Maasland, maar rijdt vanaf halte Pijle Tuinen (Westland) rechtstreeks via de A4 naar Schiedam.
· Lijn 126 volgt de omleidingsroute via de Vlaardingsedijk.
· Lijn 711 volgt de omleidingsroute via de N223 en de A4.
· Lijn 712 rijdt via de Vlaardingsedijk, de Deltaweg en de Vulkaanweg naar Schiedam.
· Lijn 713 volgt zijn normale route via de Vlaardingsedijk.

De Broekpolderweg (parallel aan de A20) heeft te maken met veel sluipverkeer. Daarom worden hier verkeersregelaars ingezet. De Broekpolderweg is tijdens de weekendafsluiting alleen bereikbaar voor bestemmingsverkeer (bewoners aan deze weg) en hulpdiensten.Gerelateerd