Aangepast programma Sintintocht Maassluis

31-08-2020 Nieuws Redactie

Sinterklaasintocht 2019

MAASSLUIS – In Maassluis dit jaar geen traditionele Sinterklaasintocht. Aankomende weken wordt in Maassluis een Sinterklaasfilm opgenomen die op 14 november op televisie wordt uitgezonden. Op het moment dat de film is afgelopen, vertrekt een keur aan voertuigen in optocht door Maassluis.

,,Sinterklaas komt dit jaar dus naar de kinderen toe, in plaats van andersom,” aldus Anton Wesselius, voorzitter van Stichting De Rode Mijter Company die de intocht in Maassluis verzorgd. ,,Het is gewoon ondenkbaar dat Sinterklaas en zijn Pieten in 2020 niet zouden kunnen aankomen in Maassluis.”

De Sinterklaasfilm wordt op 14 november uitgezonden bij de WOS. De route die Sinterklaas en zijn Pieten daarna gaat rijden, wordt nog bekendgemaakt. De optocht gaat volgens de organisatie door bijna iedere straat van Maassluis. ,,En als je Sinterklaas en zijn Pieten in september of oktober al in de stad ziet? Ze willen er zeker van zijn dat de route klopt, dus dat zijn ze nu al volop aan het controleren.”Gerelateerd