Aangepaste fietsroute Maassluissedijk

29-11-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS/VLAARDINGEN – Fietsers langs de Maassluissedijk worden tussen maandag 3 december en vrijdag 21 december een aantal keer omgeleid over het fietspad langs het Scheur. In die periode wordt in het westelijke deel van het Oeverbos gestart met het kappen van bomen om ruimte te maken voor het werkterrein voor de aanleg van de Blankenburgverbinding.

Het Oeverbos is in de jaren ’60 van de vorige eeuw opgehoogd met vervuild havenslib en wordt nu gelijktijdig met de realisatie van de Blankenburgtunnel gesaneerd. Hiervoor moeten de bomen op het terrein gekapt worden. Als de bomen weg zijn, wordt het gebied voorzien van schone grond en een aantal jaar gebruikt als bouwterrein voor de Blankenburgverbinding.

Voor de veiligheid worden fietsers in deze periode een aantal keren over het fietspad langs het Scheur geleid (zie afbeelding). Dit fietspad loopt langs de bouwplaats van BAAK. De omleiding is niet langer dan de normale route langs de Maassluissedijk en wordt ter plaatse aangegeven met gele borden.

Wanneer de nieuwe verbinding klaar is, wordt dit deel van het Oeverbos opnieuw ingericht als recreatiegebied. Het sluit dan aan op het oostelijk deel dat al opnieuw is ingericht en weer open is voor bezoekers. De bomen die gekapt worden voor de aanleg van de Blankenburgverbinding worden allemaal gecompenseerd. De compensatie vindt zoveel mogelijk plaats in de directe omgeving. Zo zullen er na sanering weer bomen terugkomen in het Oeverbos en andere locaties in onder andere Vlaardingen en Maassluis.Gerelateerd