Aangescherpte noodverordening van kracht

26-03-2020 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - De nieuwe maatregelen van het Rijk zijn nu ook van kracht in Maassluis en de hele regio Rotterdam-Rijnmond. Met de nieuwe noodverordening is het niet meer toegestaan om in groepen op straat of in de parken te zijn, meldt de gemeente Maassluis. ,,Afstand houden (1,5 meter) blijft onverminderd belangrijk. Zo moeten wij met z'n allen verspreiding van het coronavirus voorkomen."

De aangescherpte noodverordening is donderdag 26 maart 2020 getekend. Hierin staan de maatregelen die het kabinet maandagavond 23 maart heeft gepresenteerd. Burgemeesters hebben verregaande bevoegdheden gekregen. Zo kunnen ze gebieden gaan aanwijzen waar het verboden is om te komen. Bijvoorbeeld parken, stranden of wijken. Zowel politie als de gemeenten (in naam van het lokale bestuur) kan organisatoren en ondernemers daarnaast aanspreken op het niet naleven van de verordening.

Aangescherpte maatregelen
In de noodverordening van 26 maart 2020 zijn eerdere maatregelen aangescherpt en nieuwe ingevoerd:

  • Mensen moeten zoveel mogelijk thuis blijven.
  • Evenementen met een vergunnings- en meldplicht zijn verboden tot 1 juni 2020.
  • Alle overige bijeenkomsten zijn verboden tot 1 juni 2020. Ook als het gaat om samenkomsten van minder dan 100 mensen. Er is een uitzondering gemaakt voor onder andere gemeenteraden. Voor begrafenissen en bruiloften geldt dat er maximaal 30 personen mogen zijn, mits zij 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden.
  • Alle overige adviezen en voorschriften blijven tot 6 april 2020 van kracht, ook de sluiting van scholen.

Deze verordening is geldig op het grondgebied van de gemeenten die horen tot de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. Dit zijn: Rotterdam, Nissewaard, Albrandswaard, Barendrecht, Brielle, Capelle aan den IJssel, Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland, Maassluis, Ridderkerk, Schiedam, Vlaardingen en Westvoorne.Gerelateerd