Aanmoedigingsprijs voor Pluktuin De Polderij

21-04-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Met plannen voor een pluktuin is Tom van Zwet van De Polderij uit Maassluis de winnaar geworden van de Aanmoedigingsprijs Midden-Delfland 2018 met het bijbehorende geldbedrag van 750 euro.

Van Zwet: ‘In de zomerperiode is de natuurijsbaan van Maassluis de ideale locatie voor een (deels eetbare) pluktuin met fruit en kleur- en geurrijke bloemen. Een seizoenstuin die uitnodigt tot actief en recreatief gebruik.’

Aalkeet-Binnenpolder
Het gaat om een ‘totaalplan’ voor de Aalkeet-Binnenpolder die Maassluis scheidt van het stedelijke Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen. Van Zwet wil het beboste gebied ‘recreatief verrijken’ met ook wandel- en fietspaden, een voedselbos, dieren (ook voor begrazing) en een informatie- en koffiepunt. De plannen zijn ontwikkeld samen met Scouting Paulusgroep, Scouting Karel Doormangroep, Stichting Outdoor Sport Promotion, Stichting Sportsactiviteiten Lickebaert en Wielervereniging RCMD de Coureur.

Aanmoedigingsprijs
De Midden-Delfland Vereniging en de gemeente Midden-Delfland willen met de Aanmoedingsprijs de band tussen stad en platteland verder versterken. De andere mededingers waren Farm-I-see, de Groeneveldse Molen, Honey Highway, Kindermoestuin Schipluiden, Warbout, Henk Tetteroo en Hoeve Avondrust.

Zij presenteerden hun plannen tijdens een jaarlijkse netwerkbijeenkomst bij Op Hodenpijl. Een jury lette erop of het plan innovatief is, concreet genoeg om binnen een jaar te realiseren, bijdraagt aan de relatie Stad&Land en samenwerking met andere partijen in het gebied stimuleert. De vorige winnaar was Gastvrij Midden-Delfland van Gonda Storms en Nel van der Hoeven.Gerelateerd