Aanrijdtijden ambulance licht verbeterd

10-12-2019 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – De aanrijdtijden van ambulances naar Maassluis zijn tot en met het derde kwartaal van 2019 licht verbeterd. Dat blijkt uit een informatiebrief van het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. 80,9% van de spoedritten kwam op tijd, binnen vijftien minuten, terwijl dit percentage vorig jaar nog op 77,8% lag. Daarmee wordt alleen nog niet de norm van 95% gehaald.

Door onder andere het verplaatsen van de opkomstlocatie van ambulances van Schiedam naar Vlaardingen, afspraken met ziekenhuizen om de overdracht van patiënten van ambulance naar ziekenhuis efficiënter in te richten en de splitsing in soorten ambulancevervoer zijn de prestaties voor Maassluis tot en met het derde kwartaal van 2019 licht verbeterd.

,,Ondanks ingezette verbeteracties blijven de aanrijdtijden voor Maassluis nog (te) laag,’’ schrijft het college. ,,Er is weliswaar een lichte verbetering van de gemiddelde aanrijdtijd waar te nemen, maar wij blijven last houden van het gegeven dat onze gemeente aan de rand van het verzorgingsgebied van de Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond (AZRR) ligt. Dat neemt niet weg dat de aanrijdtijden voor Maassluis beter moeten worden.’’ De AZRR werkt aan een oplossing voor een personeelstekort dat, naar verwachting, moet leiden naar een verbetering van de aanrijdtijden.

,,Wij zien een lichte verbetering in de prestaties van de ambulancezorg door de ingezette maatregelen bij de AZRR maar blijven ons onverminderd inspannen om te komen tot een verbetering van de aanrijdtijden in Maassluis.’’

 Gerelateerd