Afspraken over het voorkomen van uithuiszettingen

27-01-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Ook in Maassluis en Vlaardingen zijn er, net als in Schiedam, afspraken gemaakt met regionaal participatiebedrijf Stroomopwaarts MVS over het voorkomen van uithuiszettingen. Dat blijkt uit een reactie van het college van B en W in Maassluis op vragen van de Verenigde Senioren Partij (VSP).

De VSP wilde weten of een project om uithuiszettingen te voorkomen zoals dat er in Schiedam is, ook in Maassluis kan worden gelanceerd. Dat is echter al het geval, blijkt nu uit antwoorden van b en w. "De afspraken zijn per gemeente op maat gemaakt. We denken dar door tijdig in te grijpen grotere problemen voorkomen kunnen worden", aldus het college.

De gemeente registreert het aantal huisuitzettingen niet, dat doet woningcorporatie Maasdelta. In en 2013 en in 2014 werden 21 mensen uit huis gezet. Dat aantal daalde in de jaren daarna naar respectievelijk 17, 13 en 6 in 2017. "De huisuitzettingen vinden nagenoeg altijd plaats vanwege een betalingsachterstand. Een enkele keer vindt een huisuitzetting plaats vanwege overlast of hennepteelt."