Afvalcoach moet Maassluis helpen bij verminderen restafval

08-07-2020 Nieuws Redactie

Wethouder Fred Voskamp met afvalcoach Van Ree (Foto: Gemeente Maassluis)

MAASSLUIS – Een afvalcoach gaat binnenkort helpen bij het verminderen van de hoeveelheid restafval. Afvalcoach Van Ree werd maandag voorgesteld aan de vertegenwoordigers van bewonerscommissies en buurtpreventieteams tijdens het startpunt van de campagne ‘Samen halen we meer uit afval’.

Tijdens de bijeenkomst werd er gesproken over de kansen en knelpunten als er in Maassluis meer uit afval gehaald gaat worden. ,,Uitgangspunt daarbij is dat we thuis al waardevolle grondstoffen als papier, metaal en groente- en tuinafval uit ons afval gaan halen om zo de restafval in Maassluis sterk te kunnen verminderen,” meldt de gemeente. ,,De aanwezigen willen graag meedenken over de plekken van de afvalpunten bij de woningen. Zij waren tevreden dat de bakken om de grondstoffen in te leveren zo dichtbij huis worden geplaatst. Wel werd gevraagd om de bakken voor gft-afval goed schoon te houden zodat overlast van stand en ongedierte wordt voorkomen.”

Afvalcoach

De gemeente stelde ook de afvalcoach voor die binnenkort in Maassluis gaat helpen bij het verminderen van de hoeveelheid restafval. ,,Afvalcoach  Van Ree gaat in de wijken en buurten bewoners informeren over hoe zij het beste de grondstoffen uit het afval kunne halen. Wat is er nog wel bruikbaar in ons afval en wat moet als restafval worden afgevoerd? De afvalcoach kan al dit soort vragen beantwoorden,” aldus de gemeente.

Kijk voor meer informatie op www.maassluis.nl/haalsamenmeeruitafval

 Gerelateerd