Alsnog lintje voor Jaap Poldervaart

25-05-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Jaap Poldervaart heeft woensdagmiddag 24 mei alsnog zijn lintje ontvangen uit handen van burgemeester Edo Haan. De Maassluizer kon door een verblijf in het buitenland niet aanwezig zijn bij de lintjesregen op 26 april.

Jaap Poldervaart is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is een lange tijd actief geweest voor korfbalvereniging c.k.c. Maassluis. In 1966 was hij de oprichter en organisator van de schoolkorfbaltoernooien en tot 1996 belast met de organisatie.

Daarnaast vervulde hij verschillende vrijwilligerswerkzaamheden waaronder die van voorzitter van het bestuur van de korfbalvereniging. In de jaren '70 was hij voorzitter van de bouwcommissie voor het huidige clubgebouw op het Wipperspark en in 1979-1980 was hij voorzitter van de jubileumcommissie ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan de c.k.c. Maassluis.

De heer Poldervaart is sinds 2010 actief voor het CDA en sinds 2013 voorzitter. Hij enthousiasmeert CDA-leden de landelijke- en provinciale congressen bij te wonen.

Al meer dan 40 jaar is de heer Poldervaart op een breed terrein actief voor de PKN wijkgemeente IONA. Het zet zich bijzonder in voor de Immanuëlkerk waar hij is begonnen als jeugdouderling en later als gewoon ouderling. Hij is actief als vrijwilliger bij OPA (oud papieractie), oprichter en organisator van het Kerkcafé, voorzitter van het Pastoraal Team en voorzitter van de kerkenraad van wijkgemeente IONA.

De heer Poldervaart is ruim vier jaar voorzitter en tevens oprichter geweest van de bewonerscommissie De Drie Componisten. Sinds 2011 is de heer Poldervaart gids bij het Educatief Informatie Centrum Mainport Rotterdam.

Jaap Poldervaart kreeg zijn onderscheiding uitgeruikt in De Drukkerij aan de Dr. Kuyperkade.Gerelateerd