Arend van Dam genomineerd voor Woutertje Pieterse Prijs

11-03-2019 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – Het jeugdboek ‘De reis van Syntax Bosselman’ van de in Maassluis geboren kinderboekenschrijver Arend van Dam is genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs 2019, een prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kinder- of jeugdboek.

‘De reis van Syntax Bosselman’ gaat over een Surinamer die voor de Wereldtentoonstelling van 1883 naar Nederland wordt gehaald, samen met 27 landgenoten. Niet als eregast, zoals hem is beloofd, maar om als fascinerende rariteit tentoongesteld te worden aan het langstrekkende publiek. ,,Eigenlijk zou iedereen het moeten lezen,’’ zegt de jury over het boek.

Andere genomineerden zijn Lepelsnijder van Marjolijn Hof, Tegenwoordig heet iedereen Sorry van Bart Moeyaert, Zeb van Gideon Samson, Alles komt goed, altijd van Kathleen Vereecken en Tierenduin van Geert Vervaeke. In het filmpje leggen de juryleden uit waarom deze boeken zijn genomineerd voor de prijs. De winnaar wordt op donderdag 11 april bekendgemaakt tijdens de uitreiking in Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond.

Van Dam won vorig jaar met dit jeugdboek de Thea Beckmanprijs.Gerelateerd