Auto delen ook financieel interessant

14-07-2020 Nieuws Advertorial

MAASSLUIS - Het bezit van een auto is een aanzienlijke kostenpost voor de meeste Nederlanders. Toch weten inwoners uit het gehele land hun autokosten (deels) terug te verdienen met het delen van hun auto. Deze inkomsten beperken zich niet alleen meer tot inwoners van de grote steden, maar ook in Maassluis is het finacieel interessant om je auto te delen. 

Grootste aanbod deelauto’s
In Nederland is SnappCar het grootste autodeelplatform. De organisatie bestaat sinds 2011 en telt ongeveer een half miljoen gebruikers. Er worden meer dan 50 duizend deelauto’s aangeboden op het platform. In de Randstad worden de meeste auto’s gedeeld, maar ook de vraag in de rest van Nederland wordt steeds groter.  

Duurzaamheid en kostenbesparing zijn twee belangrijke factoren voor verhuurders en deelnemers van SnappCar. Je huurt een auto gemakkelijk via een app. Voor frequente gebruikers is het gemak waarmee je een auto kunt huren het grootste pluspunt. De meest auto’s in Nederland staan gemiddeld 23 uur per dag stil. Met al deze auto’s stilstaande auto’s kan geld worden verdiend en natuurlijk worden bespaard.  

Het gemak van autodelen
Verhuurders hoeven niet langer thuis blijven om hun auto te verhuren. Voor een vast bedrag maken eigenaren gebruik van de Keyless-technologie. Hierbij ligt de sleutel al klaar in het dashboardkastje, zodat huurders de autodeuren kunnen openen met de app. Fysiek contact met een eigenaar is zo niet langer nodig.  

Verhuurders in Rotterdam verdienen gemiddeld € 290 per maand. Het aanbod in Maassluis is divers en dus is een elektrische auto huren ook geen probleem. Wil je een speciaal model rijden? Dan is een auto huren in Rotterdam ook gemakkelijk geregeld. 

Als verhuurder ben je vrij om je eigen dagprijs te bepalen. Elke huurder krijgt een bepaald aantal vrije kilometers per dag. Rijd je meer, dan deze vrij kilometers, dan wordt er een extra bedrag gerekend. Verhuurders kunnen aan vaste huurders extra kilometers aanbieden als tegemoetkoming, want naast duurzaamheid, kostenbesparing en het verdienen van geld is auto delen ook een sociale aangelegenheid.