Beklim de toren van de Groote Kerk

13-07-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – Altijd al eens boven in de toren van de Groote Kerk willen staan? Deze zomer kunnen bezoekers van de kerk 4 zaterdagen mee met een torenbeklimming en de beiaardier op het carillon aan het werk zien en horen.

Op elke zaterdag wordt het carillon bespeeld door de stadsbeiaardiers Jan van der Zwart en Gerard de Waardt. Tot en met 2014 bestond voor het publiek de mogelijkheid om tijdens de ‘zomeravondconcerten’ op het carillon in de Groote Kerk te Maassluis, de toren te beklimmen. Vanaf 2015 zijn deze torenbeklimmingen beëindigd in verband met onvoldoende veiligheid. Inmiddels zijn de trappen aangepast aan de huidige veiligheidseisen en is het weer veilig om de toren te beklimmen.

U bent van harte welkom om op de eerstvolgende 4 zaterdagen, zaterdag 14 juli, 21 juli, 28 juli en 4 augustus om 12.00 uur mee te gaan met een torenbeklimming en de beiaardier op het carillon aan het werk te zien en te horen. Uiteraard heeft u dan ook de mogelijkheid om Maassluis van bovenaf te bekijken en eventueel foto’s te maken.

 

 Gerelateerd