Benefietconcert voor Oekraïne in de Immanuëlkerk

16-12-2022 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Vrede en vrijheid. Dat is het thema van het benefietconcert dat op donderdag 22 december voor Oekraïne wordt georganiseerd in de Immanuëlkerk.

Tijdens het concert treedt ook de groep Uzory op. De groep komt uit Mykolaiv, dat zwaar onder vuur heeft gelegen en een tweede Marioepol dreigt te worden. De leden van Uzory zijn afgestudeerd aan het conservatorium en hebben al jarenlang een hechte band. De groep is verbonden aan de Filharmonie in Mykolaiv. Een organisatie waar Alexander Dobrowolsky, ook de bayannist van de groep, directeur is. De Filharmonie heeft als doe de aan hen verbonden artiesten uit te zenden en concerten te geven in hun prachtige theaterzaal of elders. Ook geven zij jeugdmuzieklessen tot aan het niveau dat de leerlingen naar het conservatorium gaan. Maar alles ligt nu stil, alleen de concerten vanuit de schuilkelders gaan zo goed als kwaad mondjesmaat door.

Op 9 mei jl. is er een benefietconcert in Maassluis geweest voor de Oekraïne. Daar was de groep Uzory bij, tenminste, dat was het plan… Helaas konden ze alleen via een streaming er bij aanwezig zijn. Nu komen ze wel!

Met de opbrengst van dit Benefietconcert hoopt de organisatie een steentje bij te dragen aan de wederopbouw van het gebouw de Filharmonie en de jeugd weer in de lessen te krijgen. Want muziek verbroedert en heelt.

Wie heeft zijn medewerking verleend aan dit concert?

  • Marina Dobrowolsky, alt
  • Anita Gerritsenvanderhoop, mezzo
  • Gea Werdekker, sopraan en presentatie
  • En ..last but not least het koor Sing for Joy , o.l.v. dirigent Warner Fokkens.
Kaarten a €7,50 zijn te koop bij Ervaar Maassluis. Ook bij aanvang van het concert zijn er nog kaarten te koop aan de deur van de Immanuelkerk. Het is mogelijk contant of via een tikkie te betalen. Natuurlijk kunt u uw kaarten a €7,50 kopen bij Ervaar Maassluis.

Benefietconcert voor Oekraïne
Donderdag 22 december
Aanvang: 20.00 uurGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date