Categorieën

Service

Bestrating Hoogstraat wordt nog hersteld

Bestrating Hoogstraat wordt nog hersteld
Nieuws

Bestrating Hoogstraat wordt nog hersteld

  • Redactie
  • 24-01-2022
  • Nieuws
Bestrating Hoogstraat wordt nog hersteld

Bestrating Hoogstraat (Foto: VVD Maassluis)

MAASSLUIS – De bestrating van de Hoogstraat wordt nog hersteld. Dat meldt het Maassluise college na schriftelijke vragen van de VVD Maassluis over bestrating dat regelmatig op ‘zeer slordige wijze’ wordt teruggelegd na grondwerkzaamheden.

De fractie van VVD Maassluis constateerde dat bestrating na grondwerkzaamheden slordig wordt teruggelegd en dat de uitstraling van de binnenstad hierdoor achteruit gaat. ,,Veel straatstenen zijn gebroken, liggen schots en scheef en het wegdek is niet meer gelijkmatig, hetgeen gevaar kan opleveren voor elke voetganger en zeker mensen die minder mobiel zijn. Dit is met name het geval op de Markt, de Veerstraat-Zuidzijde, de Noordvliet-Zuidzijde en de Hoogstraat”, aldus de fractie van de VVD Maassluis.

Hoogstraat

Het college laat in antwoorden op de schriftelijke vragen weten dat de aannemer van de werkzaamheden in de Hoogstraat is aangesproken. ,,De aannemer zal de ingraving zo spoedig mogelijk herstellen. Overigens is de gemeente verantwoordelijk voor het aanleveren van afwijkende bestratingsmaterialen (de materialen voor de Hoogstraat zijn in bestelling). Voor de overige locaties valt de kwaliteit binnen de landelijke afspraken voor herstraatwerkzaamheden”, aldus het college.

Herstel

Het bedrijf dat de grondwerkzaamheden uitvoert is verantwoordelijk voor correct herstel van het straatwerk. ,,Overigens zal een ingraving in straatwerk, ook bij correct herstel, meestal enige schade achterlaten. Hiervoor wordt standaard een degeneratievergoeding van de ingraver ontvangen. Deze vergoeding wordt toegevoegd aan het onderhoudsbudget.”

Verder verduidelijkt het college dat de initiatiefnemer of opdrachtgever verantwoordelijk is voor het toezicht. ,,Bij ingravingen is dit meestal niet de gemeente. Hiernaast voert de gemeente steekproefsgewijs en na klachtenmeldingen toezicht en controle op ingravingen vanuit haar functie al wegbeheerder. Het bedrijf dat grondwerkzaamheden uitvoert, heeft de verplichting dat zij het herstel ook netjes uitvoert. Mocht bij controle blijven dat dit niet het geval is, zullen zij opdracht krijgen dit alsnog te herstellen.”