Betaal aanslag gemeentelijke belastingen op tijd

18-04-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS Wanneer u nog geen machtiging voor automatische incasso heeft afgegeven aan de gemeente Maassluis, dan vervalt op 30 april 2018 de laatste betaaldatum van de aanslag gemeentelijke belastingen 2018 die met dagtekening 31 januari 2018 is verzonden.

Wie de belasting dan niet heeft voldaan, ontvangt een aanmaning. Dit betekent dat het aanslagbedrag met kosten wordt verhoogd. U kunt voorkomen dat uw aanslag wordt verhoogd met deze invorderingskosten.

De gemeente machtigen
De gemeente Maassluis kent de mogelijkheid om de aanslag gemeentelijke belastingen via automatische incasso te betalen. U machtigt de gemeente dan om in maximaal tien termijnen het verschuldigde bedrag van uw bankrekening af te schrijven. U heeft er zelf geen omkijken naar en u bent nooit te laat met betalen.

Reageren voor 30 april
Als u de gemeente nog niet heeft gemachtigd en u wilt dat alsnog doen, zorg dan dat uw machtiging voor 30 april 2018 bij de gemeente binnen is. Een machtigingsformulier kunt u via www.maassluis.nl/WOZ invullen en versturen.

Het kan zijn dat een machtiging voor u geen optie is. U kunt dan voor 30 april 2018 een betalingsregeling aanvragen via belastingen@maassluis.nl of schriftelijk.

Kwijtschelding
Wanneer u denkt dat u op grond van uw inkomen in aanmerking kan komen voor kwijtschelding, kunt u voor 30 april 2018 het formulier 'Verzoek tot kwijtschelding' ingevuld inleveren. Het formulier is verkrijgbaar bij de publieksbalie in het stadhuis of via www.maassluis.nl/WOZ.

Vragen/inlichtingen
Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente www.maassluis.nl/WOZ. Vragen? Stuur dan een mail naar het e-mailadres belastingen@maassluis.nl. Vragen specifiek of de betaling, automatische incasso en/of kwijtschelding, bel dan naar 0105931918.

Gerelateerd