Bewoners Havenresidentie ‘ten einde raad’ door stankoverlast

22-10-2020 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – Bewoners van de ‘Havenresidentie’ aan de binnenhaven van Maassluis ervaren stankoverlast vanuit restaurant Haven Indah, dat blijkt uit een brief van de VvE van het complex aan het Maassluise college en gemeenteraad.

De overlast is volgens de briefschrijvers in 2019 begonnen, na de verbouwing van het restaurant. ,,Het bovenliggende appartement ondervindt zelf ernstige stankoverlast. We hebben al veel stappen ondernomen, maar lopen nu vast. Begint van dit jaar heeft de eigenaar van het bovenliggende appartement de eigenaar van het restaurant hierover aangesproken. Dit gesprek heeft niet geresulteerd tot de gewenste oplossing.”

Onderzoek

De klachten zijn in mei dit jaar gemeld aan milieudienst DCMR, die een onderzoek heeft ingesteld. ,,Uit dit onderzoek is ter plaatse geconstateerd dat er sprake was van onredelijke stankoverlast in bovenliggend appartement en de ondergrondse parkeergarage. DCMR heeft in een schrijven dd. 18 juni de eigenaar van het restaurant gesommeerd de geurhinder tot een aanvaardbaar niveau te beperken. De deadline om dit te realiseren is vastgesteld op 15 juli. Helaas, na verstrijken van de deadline is de stankoverlast gebleven.”

Vastgelopen

Dit is volgens de VvE het moment dat ze zijn vastgelopen. Ook de procedure ‘Aanpak van Woonoverlast’ van de gemeente draait vervolgens op niks uit. ,,De afspraken met de ambtenaar van milieu waar wij naar worden doorverwezen, worden niet nagekomen.” De VvE hoopt nu hulp te krijgen van het college: ,,We zijn ten einde raad en hopen dat u ons verder zal helpen.”Gerelateerd