Bewoners maken eigen wijk een stukje schoner

23-09-2021 Nieuws Redactie

Wethouder Kuiper ging samen met de opschoners van Sluispolder-Oost aan de slag (Fotograaf: Studio GJ Vlekke)

MAASSLUIS - Op verschillende locaties in Maassluis waren zaterdag tijdens World Cleanup Day opruimacties. Enthousiaste wijkbewoners gingen aan de slag, en het gemeentebestuur hielp ook een handje.

Elk jaar gaan op deze dag wereldwijd zo'n 20 miljoen vrijwilligers de straat op om de buurt zwerfafvalvrij te maken. De acties in Maassluis vonden plaats in Sluispolder-Oost, de Vogelbuurt en de Drevenbuurt. De gemeente Maassluis stelde de materialen beschikbaar, zoals een aanhangwagen met prikkers, vuilniszakken, handschoenen en hesjes.

Schoner en mooier
In de Vogelbuurt sloot burgemeester Edo Haan aan bij een groep actieve bewoners die hún wijk een stukje schoner en mooier wilden maken op deze speciale dag. En in Sluispolder-Oost ging een groep inwoners van de wijk vol energie met wethouders Sjoerd Kuiper en Fred Voskamp met de afvalprikkers aan de slag.

De wijk op maat
De opruimactie in Sluispolder-Oost was de aftrap van het programma 'De wijk op maat' in deze wijk. Een programma waarmee de gemeente, samen met maatschappelijke instellingen en inwoners, de sociale banden in de wijk wil versterken.Gerelateerd