Bijeenkomst voor bewoners Sluispolder-Oost

25-03-2022 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - De komende jaren wil de gemeente Maassluis samen met inwoners en ondernemers aan de slag om de wijk Sluispolder-Oost (nog) socialer, veiliger en leefbaarder te maken. Om erachter te komen wat er nodig is in de wijk, organiseert het team Sluispolder-Oost een bewonersavond op woensdag 6 april om 19.30 uur.

Met de Maassluise wijkaanpak wil de gemeente samen met inwoners, (maatschappelijke) instellingen, Maasdelta en de politie de sociale banden in de wijken versterken. Omdat iedere wijk anders is, wordt per wijk gekeken wat nodig is om de kracht van inwoners en instellingen écht te benutten. Samen maken we een plan van aanpak waarmee we de komende jaren aan de slag gaan.

Sluispolder-Oost

In 2020 deed de gemeente onderzoek naar hoe inwoners van Sluispolder-Oost hun wijk ervaren. Sluispolder-Oost is de wijk tussen Laan 1940-1945, de Prinses Julianalaan, de Kortebuurt en de Boonervliet. Deze wijk scoorde in het onderzoek vaak lager dan het gemiddelde van Maasluis. Zo geven inwoners van deze wijk de sociale verbinding tussen mensen in de wijk een 5,7 en krijgt de leefbaarheid een 6,8.

Wat moet er gebeuren om ervoor te zorgen dat het voor alle inwoners fijn wonen is in Sluispolder-Oost? Hoe zorgen we samen voor de kwetsbare mensen in de wijk? Zijn er plekken in de wijk die aandacht nodig hebben? En welke leuke activiteiten zorgen straks voor nog meer gezelligheid in de wijk? Dat en meer bespreken we tijdens de bewonersavond op 6 april.

Bewonersavond

Woensdag 6 april van 19.30 tot 21.30 uur. De bijeenkomst vindt plaats in de Ark, Rembrandtlaan 2 in Maassluis, of u kunt online deelnemen via Zoom (meer informatie volgt na inschrijving). Geïnteresseerd? Aanmelden kan op www.sluispolder-oost.nl. Na inschrijving krijgt u de verdere informatie over de bijeenkomst.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de wijkcoördinatoren Marc Slingerland of Erik Tijhuis via telefoonnummer 14 010 of via e-mail: g.l.marantika@maassluis.nl.Gerelateerd