Binnenkort geen parkeergelegenheid meer bij Avonturis

29-04-2021 Nieuws Redactie

Foto: Gemeente Maassluis

MAASSLUIS - Door de bouw van appartementen in de wijk Het Balkon zijn er minder parkeerplaatsen beschikbaar bij natuurspeelplaats Avonturis. Het parkeren door bezoekers van Avonturis tussen de bouwwerkzaamheden zorgt volgens de gemeente voor gevaarlijke situaties. Daarom worden vanaf 7 mei de resterende parkeerplaatsen voor Avonturis-bezoekers afgesloten.

Eerder heeft de gemeente gevraagd om zoveel mogelijk met de fiets naar Avonturis te komen of anders te parkeren bij metrostation Maassluis West. Toch blijkt dat veel bezoekers de auto nog parkeren in de buurt van de natuurspeelplaats, dus te midden van de bouwwerkzaamheden. Daarom is besloten dat de bouwweg vanaf 7 mei alleen nog door bouwverkeer mag worden gebruikt en wordt het parkeren bij Avonturis opgeheven. Medewerkers van Handhaving en Toezicht controleren regelmatig of de regels worden nageleefd.

Nieuwe dijkovergang

Avonturis is volgens de gemeente goed en veilig bereikbaar met de fiets en vanaf de parkeerplaats bij metrostation Maassluis West. ,,Vanaf de parkeerplaats bij het station kunt u via de nieuwe oversteek en dijkovergang en de weg langs de bouwweg gemakkelijk bij Avonturis komen." Eind 2021 wordt het weer mogelijk dichterbij Avonturis te parkeren. ,,De Van Heemskercklaan wordt verlengd richting Avonturis en bij deze weg komen extra parkeerplaatsen voor bezoekers van Avonturis."Gerelateerd