Blauwe strikken om kapotte lantaarns in Binnenstad

30-01-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Een vrolijke draai geven aan het hardnekkig probleem met de verlichting: dat wil het buurtpreventieteam in het centrum van Maassluis. De problemen zijn al langere tijd bekend, maar toch nog niet opgelost. Daarom heeft het team bedacht om de lantaarns die niet werken wat duidelijker aan te geven: met vrolijke blauwe linten.

Een aantal lichten op belangrijke plekken in het centrum is van een tule strik voorzien, de eerste strik (en misschien wel meest toepasselijke) voor 'De Lantearn'. Team buurtpreventie: "Zo kunnen de gemeente, Stedin en Ziut ze makkelijk vinden! Ook overdag zijn de palen eenvoudig te herkennen. En als een paal gerepareerd is kan de strik er weer af." Tijdens de actie bleek ook dat een aantal palen inmiddels gerepareerd is, daar hoefde dus geen strik meer om!

Een actie met een knipoog dus, door het team in het centrum, dat overigens nog op zoek is naar enthousiaste centrum bewoners die ook een paar uurtjes per maand mee willen lopen. Maar wel één met een serieuze ondertoon: de lantaarns moeten zo snel mogelijk weer branden zodat de strikken weer weggehaald kunnen worden. Want eigenlijk zien we ze liever niet in het centrum van historisch Maassluis.Gerelateerd