Categorieën

Service

Bloemetje voor gewonde turnster

Bloemetje voor gewonde turnster
Politiek

Bloemetje voor gewonde turnster

  • Redactie
  • 24-02-2017
  • Politiek
Bloemetje voor gewonde turnster

Volgens het college is er sprake van schade aan de Parkietzaal

MAASSLUIS - De turnster die in de Parkietzaal gewond raakte, heeft van de gemeente Maassluis een bloemetje ontvangen. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen van de VVD door het college van burgemeester en wethouders.

De VVD stelde vragen aan het college naar aanleiding van een incident in sportzaal Parkiet waardoor een turnster gewond raakte. Het college laat in de beantwoording weten dat het op de hoogte is van het incident en heeft het een aansprakelijkstelling ontvangen.

Achterstallig onderhoud
De VVD stelt dat achterstallig onderhoud de oorzaak is, de turnster raakte namelijk gewond doordat tegels van een muurtje zijn losgeraakt. Het college verklaart daarentegen dat het geen achterstallig onderhoud betreft, maar schade aan het gebouw. De tegels zouden zijn losgeraakt door het verplaatsen van turnmateriaal.

Maatregelen
Het college is naar aanleiding van het incident in gesprek gegaan met Gymnastiekvereniging Maassluis. Dezelfde dag zijn er provisorische maatregelen genomen en in de voorjaarsvakantie worden de desbetreffende muurtjes verwijderd en wordt de vloer vlak afgewerkt. Bovendien spraken de gemeente en de vereniging af dat er bij mankementen aan het gebouw direct een melding wordt gedaan bij de contactpersoon van de gemeente. Met de gewonde turnster is geen direct contact geweest, wel kreeg zij een bloemetje opgestuurd.

Onderhoud
Het college benadrukt dat er geen sprake is van achterstallig onderhoud en dat er periodiek controle en onderhoud plaatsvindt aan de sportaccomaties in het algemeen en de Parkietzaal in het bijzonder.