Boei op rotonde Laan '40-'45

02-10-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - De rotonde op de kruising Laan '40-'45 en Vermeerlaan wordt verfraaid met een boei.

Rijkswaterstaat heeft enige tijd geleden een boei ter beschikking gesteld aan de gemeente Maassluis. Hiermee zou Maassluis verfraaid kunnen worden met een link tussen de stad en haar maritieme achtergrond.

Met de herinrichting van de Laan ’40-’45 werd besloten dat de inrichting van de twee rotondes moest bijdragen aan het aantrekkelijker maken van de stad. De rotonde bij de P.C. Hooftlaan is al met bomen aangekleed en de rotonde bij de Vermeerlaan bleek dan ook de beste locatie voor de plaatsing van de boei.

Voor bezoekers die Maassluis binnenrijden is de boei de tweede link met het maritieme karakter van Maassluis. Immers, op de rotonde bij de A20 staat aan de Maassluise kant al een beting met sleeptros.

Met de hulp van Stichting Sleepboothaven Maassluis (SSM) is de boei via gesponsord transport vanuit Rozenburg naar Maassluis gehaald. Nu de boei in Maassluis blauw geschilderd is, is hij klaar voor plaatsing op de rotonde.

Op zaterdag 7 oktober om 13.00 uur wordt de boei op de rotonde van de Laan ‘40-‘45 - Vermeerlaan officieel “gedoopt”. Burgemeester Haan en de heer Langelaar, voorzitter van SSM, houden een korte toespraak waarna de boei officieel “gedoopt” wordt.

Gerelateerd