Boetes uitgeschreven voor ‘bijplaatsen’ afval

02-05-2020 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – De afgelopen weken zijn er al zo’n 40 boetes uitgeschreven voor het ‘bijplaatsen’ van afval naast afvalcontainers of bij grofvuil van andere inwoners die een afspraak hebben gemaakt met Stadsbedrijf, dat meldt de gemeente Maassluis.

Medewerkers van Stadsbedrijf zien dagelijks dat in Maassluis nog erg veel grofvuil wordt aangeboden, meldt de gemeente. Vaak gaat dat zoals het hoort: volgens afspraak, gebundeld, geen puin en geen klein chemisch afval, maar helaas doet niet iedereen het volgens de regels. Regelmatig worden daarom voor dit soort overtredingen boetes uitgeschreven. Deze kunnen oplopen tot 95 euro.

Boetes

Ondanks herhaalde vragen aan inwoners het afval niet zo maar op straat te zetten, bijvoorbeeld naast afvalcontainers of bij grofvuil van andere inwoners die wel een afspraak hebben gemaakt met Stadsbedrijf, worden in de stad veel van dit soort 'bijplaatsingen' gezien. De gemeente Maassluis heeft daarom aan de medewerkers van Handhaving en Toezicht gevraagd hier extra op te letten en waar de nodig is boetes uit te delen.

In de afgelopen weken zijn al zo’n 40 boetes uitgeschreven. Handhaven van de lokale milieuregels is belangrijk omdat afval dat zo maar op straat wordt gezet, zorgt voor overlast, vervuiling en extra werk voor de toch al zwaarbelaste medewerkers van Stadsbedrijf.

Wachttijden

In Maassluis geven volgens de gemeente veel mensen wel gehoor aan de vraag om grofvuil zo beperkt mogelijk aan te bieden nu de milieustraat vanwege de coronamaatregelen gesloten is. In dringende gevallen is het wel mogelijk om via een digitale afspraak grofvuil thuis te laten afhalen. Daarvoor is een wachtlijst ontstaan.Gerelateerd