Bokaal der Gemeente voor Green Eagles

19-11-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Locoburgemeester Kees Pleijsier heeft op vrijdagavond 17 november de Bokaal der Gemeente uitgereikt aan basketbalvereniging Green Eagles.

The Green Eagles vieren hun 50-jarig bestaan. De vereniging is in 1967 opgericht en aangesloten bij de Nederlandse Basketbal Bond (NBB). De eerste wedstrijd van de vereniging werd gespeeld op 28 september 1968 in de Olympiahal aan de Rozenlaan. Tien jaar later, in 1978, beschikte de club over een eigen clubgebouw aan de Merellaan.

Nieuw clubgebouw
Door een brand in januari 1985 brandt het gebouw tot de grond toe af. Er wordt een commissie voor een nieuw clubhuis gevormd en na jaren keuren de leden in grote meerderheid de ontwikkeling van een nieuw clubhuis goed. Gestart wordt met vele acties om geld op te halen. In het seizoen 1999 – 2000 wordt de bouwvergunning aangevraagd voor een eigen clubgebouw aan de Haydnlaan. De voormalige gymzaal wordt omgebouwd tot een nieuw clubhuis en in januari 2001 is het nieuwe onderkomen een feit.

Teams
The Green Eagles kent op dit moment 14 teams. Er zijn 3 competitie spelende herenteams. Het eerste team speelt in de 2e divisie (regionaal). Daarnaast is er ook een recreatief herenteam. De dames spelen promotiedivisie, dit is de klasse die na de eredivisie komt en is landelijk. Ook bij de dames is er een recreatief team. Daarnaast zijn er 8 jeugdteams in alle leeftijdscategorieën: jongens u20 (2e divisie, landelijk)/ jongens u18 (regionaal)/ jongens u16 (regionaal)/ mixed u14 (regionaal)/ mixed u14-2 (regionaal)/ mixed U12 (regionaal)/ mixed U10 (regionaal) en tot slot de jongsten van de vereniging U8, die elke week, al spelenderwijs het basketballen proberen onder de knie te krijgen. Er zijn 35 recreatieve leden en 103 competitie spelende leden.

Jubileumjaar
In het jubileumjaar zijn er al tal van activiteiten geweest zoals een wedstrijd tegen een team uit zusterstad Hatvan. 2 Nostalgiewedstrijden van een herenteam uit 1987-1988 tegen een selectie van huidige heren en een damesteam uit 1976-1978 (die toen nog junioren waren) en een team uit 2000-2001.

Bokaal der Gemeente
De Bokaal der Gemeente wordt uitgereikt aan niet-natuurlijke personen, al dan niet gevestigd binnen de gemeente die zich gedurende enige tijd of naar aanleiding van een bijzondere gebeurtenis verdienstelijk hebben gedragen ten opzichte van de stad.

Gerelateerd