Bomen vernield aan Röntgen- en Dunantdreef

27-06-2022 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Een ecologisch expert constateerde zaterdag 18 juni dat er in totaal drie bomen in Maassluis zijn afgestorven en vernield door toedoen van nog onbekende daders: één boom in de Röntgendreef en twee bomen in de Dunantdreef. Waardoor de bomen precies zijn doodgegaan moet nog verder worden onderzocht door een ecologisch expert, maar zeker is dat de bomen niet uit zichzelf zijn afgestorven. De schade van de vernielde bomen wordt geschat op zo’n 10.000 euro. De gemeente doet aangifte van de vernieling.

De gemeente Maassluis heeft vandaag aangifte gedaan van de vernieling en roept bewoners in Maassluis op, vooral bewoners uit de Röntgen- en Dunantdreef, om de politie te laten weten wanneer zij meer over het incident weten. ,,Bomen en groen hebben een belangrijke functie in ons ecologisch systeem: zij geven schaduw en verkoeling bij hitte, filteren schadelijke stoffen uit de lucht en zorgen voor een gezond klimaat. Het vernielen van bomen en/of groen is zonde en kost de gemeente veel geld, omdat ervoor in de plaats nieuwe bomen geplant moeten worden. Bovendien is het vernielen ervan een misdrijf."
 
Heeft u meer informatie of tips over de vernielde bomen in de Röntgen- en Dunantdreef of elders in Maassluis? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of als u onbekend wilt blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date