Bouwers trekschuit Den eerste Snik ‘goed op stoom’

14-05-2020 Nieuws Redactie

Foto: Stichting Historische Scheepswerf 'Zorg en Vlijt'.

MAASSLUIS – Ondanks de coronacrisis is de bouw van trekschuit Den eerste Snik ongestoord verder gegaan. Het casco van de snik is klaar en stichting Historische Scheepswerf 'Zorg en Vlijt' laat weten ‘goed op stoom’ te zijn voor de doop en tewaterlating op zaterdag 10 april 2021.

Vanaf woensdag 3 juni zijn bezoekers weer welkom om een kijkje te komen nemen bij de trekschuit, wel op ‘een gedoseerde wijze’. ,,En er is echt iets te zien, want: het casco van de snik is gereed!,” schrijft de stichting. ,,De trekschuit is nu juist fascinerend om te zien omdat er nu een goed beeld is van stevens, kielbak, kimmen en gangen, spanten met oplanger, kalven en knieen. Wat een hoeveelheid prachtig oud Deens eikenhout heeft hier zijn plek gevonden.”

De stichting meldt ‘goed op stoom’ te zijn voor de doop en tewaterlating op zaterdag 10 april 2021. ,,Reeds nu wordt er nagedacht en gewerkt aan een spetterend programma, waar de snik met paarden uit de werkplaats wordt gehaald en naar het water wordt gebracht. Met laagwater rond het middaguur hopen wij de snik, die dan gedoopt is en een naam heeft gekregen, door de Monstersche Sluis naar de Vlieten te schutten.”

Een kijkje nemen bij de trekschuit? Dat kan vanaf 3 juni op woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00-16.00 uur. Ook groepen kunnen zich weer aanmelden via info@historischewerf.nl.Gerelateerd