Breicafé breit 3330 euro bij elkaar voor Monstersche Sluis

24-03-2015 Nieuws Redactie

Magda Karssen overhandigde de cheque aan Bert de Reuver. Beiden zijn gehuld in een Maassluise visserstrui

MAASSLUIS – De dames van Breicafé De Waker, die iedere woensdagochtend in het gelijknamige Grand-café Maassluise visserstruien breien, boden afgelopen donderdag een cheque aan van €3330 aan de Stichting Monstersche Sluis. Magda Karssen en Gerry Hanneman overhandigden deze cheque aan Bert de Reuver, voorzitter van de Stichting Monstersche Sluis. Het Breicafé vervaardigde in het kader van Ervaar 400 jaar Maassluis speciaal de truien ten bate voor de stichting meer dan 200 originele visserstruien.

Het geld zal worden gebruikt voor de opleiding van de vrijwillige sluis/brugwachters en het aanschaffen van benodigde apparatuur, zoals marifoons. Tijdens de bijeenkomst werd van de sluis/brugwachters, die in groten getale aanwezig waren, door Ria de Waard de maat genomen voor de speciale ‘sluiswachters’-truien. Het Breicafé is overigens nog lang niet klaar met het breien ten gunste van de sluis. Er wordt binnenkort zelfs een breimarathon gehouden. Bert de Reuver dankte de breisters voor hun grote inzet: "Geweldig dat dit initiatief er is. Goed voor de stichting en de sluis!"

De Reuver stelde ook dat de stichting druk bezig is om sponsoren en subsidies te werven voor de opening van de sluis, maar stelde dat deze subsidies alleen worden verkregen als er een directe vaarverbinding is met het achterland. Hiervoor dienen de bruggen over de Noordvliet weer gangbaar te worden gemaakt, zodat zij (door de sluis/brugwachters) geopend kunnen worden. Voor dit laatste zal de gemeente zorg dragen, maar moet hierover nog een definitief besluit nemen. De Reuver acht de kans klein daarom klein dat het nog dit jaar lukt om de sluis te heropenen.Gerelateerd