Breicafé de Waker bestaat drie jaar

19-02-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Breicafé de Waker bestaat deze maand 3 jaar. Wat begon als een eenjarig evenement is, heeft ondertussen vaste voet aan de grond gekregen in Maassluis.

Magda Karssen, Gerry Hanneman en Marja Kroonenburg namen in 2014 het initiatief om de Maassluis visserstrui, een mooi stukje cultureel erfgoed, in ere te herstellen. Zij deden dat in het kader van het 400-jarig bestaan van Maassluis. Het Breicafé vestigde zich in Grand Café de Waker op de Markt en sindsdien komen gemiddeld zo'n 25 a 30 vrouwen elke woensdagmorgen bij elkaar.

Aanvankelijk werden vooral Maassluise visserstruien gebreid maar na verloop van tijd drongen ook allerlei andere patronen door aan de breitafels. Nog steeds worden en Maassluise visserstruien besteld en helemaal op maat gemaakt. Het breiloon gaat nog st4eeds naar het goede doel: de stichting Monstersche Sluis.

Sinds kort is de initiatiefgroep gewijzigd in een breibestuur met daarin Ria de Waard (coordinator), Jeannette van Altena (activiteiten), Nel Hammer (Lief&Leed), Magda Karssen (externe contacten) en Annemieke van Vlier (foto's en Facebook).

De eerstvolgende activiteit is het breien en verkopen van allerlei Paascreaties en daarna worden er steken opgezet voor breiprojecten die tijden de Furieade vanuit een kraam bij de Monstersche Sluis worden verkocht.

Het Breicafé komt elke woensdagochtend samen in Grand Café de Waker aan de Markt 6.Gerelateerd