Burgemeester Haan: ‘Samen deze crisis te lijf gaan’

14-03-2020 Nieuws Redactie

Burgemeester Edo Haan (Foto: Herman van Nieuwenhuizen)

MAASSLUIS - ,,Het is van cruciaal belang dat we deze crisis samen te lijf gaan. Wij hebben elkaar nu hard nodig,” met deze woorden reageert burgemeester Edo Haan via Facebook op de eerste coronabesmetting in Maassluis. ,,Alleen door samen op te trekken en de aanwijzingen van de experts te volgen, lukt het ons deze crisis terug te dringen. Ik weet zeker dat ons dit samen gaat lukken!”

Vandaag werd bekend dat het coronavirus nu ook bij een inwoner van Maassluis is vastgesteld door de GGD. Burgemeester Edo Haan roept alle inwoners, instellingen verenigingen en bedrijven in Maassluis op om de landelijke maatregelen te volgen: ,,Werk zo veel mogelijk thuis, vermijd contacten met kwetsbare groepen (ouderen en personen met verminderde weerstand; bellen mag natuurlijk wel!) en was je handen vaak en grondig,” schrijft de Maassluise burgemeester op Facebook. 

De burgemeester laat verder weten de richtlijnen van het RIVM en de GGD te volgen. ,,De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft een crisisteam samengesteld. De burgemeester in de regio worden voortdurend op de hoogte gehouden. Intern hebben wij op het stadshuis de nodige maatregelen getroffen. Onze ambtenaren werken zo veel mogelijk thuis. De dienstverlening aan de inwoners gaat in aangepast vorm door.”

Hij roept verder op om samen op te trekken in de strijd tegen het coronavirus. ,,Het is van cruciaal belang dat we deze crisis samen te lijf gaan. Wij hebben elkaar nu nodig. Alleen door samen op te trekken en de aanwijzingen van de experts te volgen, lukt het ons deze crisis terug te dringen. Ik weet zeker dat ons dit samen gaat lukken.”Gerelateerd