Burgemeester Haan neemt dichtbundel in ontvangst

26-11-2018 Nieuws Redactie

Foto: Peter Farla

MAASSLUIS - Burgemeester Edo Haan kreeg donderdagmiddag 22 november een dichtbundel overhandigd door Henny Duijn- Visscher, voorzitter van Stichting Maassluis Partnerstad Kézdivásárhely.

De dichters van de Poëziewerkplaats Maassluis en dichters uit Kézdivásárhely leverden hun bijdrage. Wouter van Heiningen, directeur van bibliotheek Maassluis, heeft samen met Joop Vaissier de contacten gelegd en de bundel samengesteld. Ans van de Wiel ontwierp de omslag en verzorgde de lay-out.

Tijdens deze bijeenkomst in het stadhuis, werden de gedichten door de makers zelf voorgelezen. Marjolein Zandvliet-Japikse, Alie Hougee, Nanneke Beekhuis, Jaap van Oostrum, Willie de Boo en Wouter van Heiningen zagen hun teksten ook in het Hongaars vertaald terug in deze bundel.

Burgemeester Bokor Tibor van Kézdivásárhely kreeg de verzamelde gedichten al overhandigd tijdens een werkbezoek van de Stichting in September. Dat gebeurde in aanwezigheid van de deelnemende dichters uit zijn stad. Het bestuur van de Stichting Maassluis Partnerstad Kézdivásárhely werkt verder aan culturele projecten om de verbintenis tussen beide plaatsen te bevorderen.Gerelateerd