Burgemeester trots op vrijwilligers en hulpverleners

26-06-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Maassluis toonde zich op haar best bij de opvang van de door de olie besmeurde vogels. Burgemeester Haan is trots op alle vrijwilligers en de hulpverleners die keihard hebben gewerkt om de vogels te helpen.

Burgemeester Haan: “Ik ben zondag een paar keer naar de plek gegaan waar de zwanen eerst werden opgevangen bij de pont en later ook op de Heldringstraat, bij het Stadsbedrijf. Ik heb echt enorm veel respect voor alle vrijwilligers en professionals die zich met hart en ziel hebben ingezet om de met olie besmeurde zwanen en andere vogels te redden. Dat doet echt wat met je, als je zo’n prachtige vogel volkomen hulpeloos ziet en letterlijk zijn koppie laat hangen, ik heb dat ook aan de vrijwilligers gemerkt. Ik wil ze graag bedanken voor hun hulp. Dat geldt uiteraard ook voor het Stadsbedrijf.”

“Het was hartverwarmend om te zien hoe vrijwilligers uit Maasssluis en het hele land en de hulpverleners in goede sfeer met elkaar samenwerkten en hoeveel de inwoners van Maassluis aan spullen hebben gebracht. Ik heb bericht gekregen van de Dierenambulance dat ze graag alle inwoners van Maassluis wil bedanken die hebben meegeholpen.”

“De vogels die bij het Stadsbedrijf waren opgevangen, zijn dinsdagmiddag overgebracht naar de opvanglocatie bij de Maeslantkering voor verdere zorg. Alle vogels die bij het Stadsbedrijf zijn opgevangen, hebben het dankzij de goede zorg overleefd; er zaten ook twee zwanenpaartjes bij.”Gerelateerd