Buurtpreventie haalt 20 zakken zwerfvuil van de straat

25-09-2019 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - In Maassluis stroopten zaterdag 21 september inwoners op verschillende plekken de mouwen op om zwerfvuil op te ruimen. Ook Buurtpreventie Vogelbuurt deed mee aan World Cleanup Day. Zij haalden in een paar uur tijd 20 zakken zwerfvuil van de straat.

Na een gezamenlijke kop koffie ging Buurtpreventie Vogelbuurt, met een aantal wijkbewoners en leden van de kerk uit die wijk, aan de slag. Zij maakten gebruik van de Schoonaanhanger van de gemeente. Hierin is alles te vinden om een opruimactie te houden, zoals vuilcontainers, grijpers, hesjes en handschoenen.

Veel sigarettenpeuken
Het zwerfval werd van de straat gehaald maar ook van grasvelden, uit bosschages en parkjes. Wat opviel waren de vele sigarettenpeuken die werden aangetroffen, onder meer rond winkelcentrum Koningshoek. Ook werden veel (Red Bull) blikjes en bierflessen gevonden.

De opruimers beseffen dat hun opbrengst, ruim 20 vuilniszakken met zwerfvuil, slechts een druppel op de gloeiende plaat is. "Maar met de opruimactie geven deze bewoners wel een geweldig voorbeeld aan anderen", zegt coördinator Buurtpreventie, Laura Kleingeld. "Dat helpt om de bewustwording te vergroten dat Maassluizers ook zelf verantwoordelijk zijn voor het schoonhouden van hun eigen leefomgeving."

World Cleanup Day
Op World Cleanup Day vond de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar plaats. 160 landen gingen aan de aan de slag om de planeet een grote schoonmaakbeurt te geven.Gerelateerd