Canon van Maassluis gelanceerd

21-11-2017 Nieuws Redactie

Screenshot van de website canonvanmaassluis.nl

MAASSLUIS - Onder grote belangstelling heeft Burgemeester Edo Haan donderdag 16 november 2017 met een druk op de rode knop in de theaterzaal van de Koningshof de website van de Canon van Maassluis online gezet.

Op www.canonvanmaassluis.nl zijn 25 vensters te zien die als een tijdlijn de belangrijkste gebeurtenissen van Maassluis in het kort weergeven. Per onderwerp zijn ook een aantal foto’s met onderschrift toegevoegd. Ineke Vink van de Historische Vereniging Maassluis heeft na een korte inleiding over de betekenis van het woord Canon mensen in de zaal gevraagd een venster uit te kiezen, te vertellen waarom specifiek dit venster en vervolgens heeft Ineke in haar eigen woorden hier over verteld. Het team dat jarenlang aan de Canon heeft gewerkt werd door voorzitter Gertjan van de Velden uitgebreid bedankt voor hun kennis en inzet.

Stadsgids
Burgemeester Edo Haan werd geprezen voor zijn kennis van de geschiedenis van Maassluis, niet alleen opgedaan tijdens de cursus ‘Ervaar Maassluis’ maar ook door alle bestaande literatuur over Maassluis te lezen. De heer Haan heeft al tweemaal een groep als stadsgids rondgeleid door de binnenstad en werd op deze avond officieel benoemd tot stadsgids van de HVM. Hij ontving een ingelijste oorkonde en het softshell jack en poloshirt met het opschrift ‘Stadsgids’. Blij verrast heeft de burgervader direct het jack aangetrokken.

Gerelateerd