Categorieën

Service

CDA en SP samen in actie voor kraamafdeling

CDA en SP samen in actie voor kraamafdeling
Nieuws

CDA en SP samen in actie voor kraamafdeling

  • Redactie
  • 15-10-2015
  • Nieuws
CDA en SP samen in actie voor kraamafdeling

MAASSLUIS/VLAARDINGEN/SCHIEDAM - Het CDA en de SP vonden elkaar gisteren in een ‘van deur tot deur’ actie. In rode en groene jassen werden handtekeningen opgehaald om de leiding van het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam ervan te overtuigen de kraamafdeling te handhaven. Het bestuur van het ziekenhuis overweegt deze afdeling te verhuizen naar het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam.

Op internet is het CDA al eerder een petitie gestart die HIER! te vinden is, In de korte tijd dat deze actie loopt zijn daar inmiddels al bijna 1500 handtekeningen verzameld.

Op zaterdagmiddag 24 oktober organiseert het CDA een protestactie bij het Vlietland Ziekenhuis en roept inwoners, clubs, verenigingen en politieke partijen van Vlaardingen, Schiedam, Maassluis en Maasland op deze actie te steunen. Die dag wil het CDA ook aan de ziekenhuispoort handtekeningen ophalen en deelt de partij beschuit met muisjes uit. Het CDA wil daarmee als politiek uit de regio laten zien voorstander te zijn van handhaving van de kraamafdeling in Schiedam en daarmee op te komen voor de veiligheid van toekomstige moeders en van de baby’s die zij ter wereld brengen.

De SP zal op 24 oktober ’s ochtends op de Weekmarkt in Vlaardingen ook nog het winkelend publiek vragen om hun handtekening onder de petitie te zetten. Daarbij aanwezig is SP-er en Tweede Kamerlid Henk van Gerven, die zich richting minister Schippers inzet om de kraamafdeling in het Vlietland ziekenhuis te behouden.