CDA-penningmeester Constand Wassink overleden

23-04-2020 Nieuws Redactie

Wassink: actief betrokken Maassluizer; foto: fb


MAASSLUIS - Het CDA Maassluis maakt het overlijden bekend van penningmeester Constand Wassink.

"Stil van verdriet, maar dankbaar voor wat hij voor ons heeft betekend." Wassink overleed gisteren als gevolg van besmetting met het Coronavirus. "Wij gaan zijn droge humor, betrokkenheid en loyaliteit enorm missen."

Wassink was sinds 1981 actief lid van het CDA Maassluis. Hij was actief betrokken bij fractiebijeenkomsten, verkiezingscampagne-activiteiten en hij was kandidaat op de kieslijst. "Verder was hij graag aanwezig in de stad en woonde hij verschillende congressen bij."

Wassink was zeer kerkbetrokken. "Zijn liefde voor de kerk is hem met de paplepel ingegoten. Dit gaf hij op zijn beurt door aan de jeugd en later aan ouderen. Zijn sterke geloof en het Bijbels evangelie waren zijn leidraad in het leven." Als ouderling in het ouderenpastoraat ging Wassink regelmatig voor in kerkelijke diensten in De Vloot, als onderdeel van zijn activiteiten in de oecumenische kring. Hij was ook als pastor betrokken bij het verzorgen van uitvaarten.

Buiten de kerkelijke kring was Wassink stadsgids bij de Historische Vereniging Maassluis. Daar bekleedde hij ook meerdere bestuursfuncties. Wassink hield van de historie en had een sterk geheugen voor feiten, data en gebeurtenissen, aldus zijn partijgenoten. Hij schreef meerdere boeken, waaronder de roman over de vraag wat de gevolgen zouden zijn als koningin Wilhelmina in 1902 was overleden. Dit boek met de titel 'De republiek wordt uitgeroepen' uit 2017 is een her-vertelling van wat de geschiedenis van ons land had kunnen zijn.

Als maatschappelijk betrokken Maassluizer ontving Wassink in 2015 een welverdiende koninklijke onderscheiding

Jaap Poldervaart, Corine Bronsveld - Snoep en Marcel 't Hart stellen namens het CDA Maassluis: "Wij leven intens mee met zijn vrouw Yvonne, de kinderen en kleinkinderen die lange, onzekere en machteloze weken hebben doorstaan en wij wensen ze heel veel sterkte en kracht."Gerelateerd