Categorieën

Service

CDA stelt vragen over buurtveiligheid

CDA stelt vragen over buurtveiligheid
Politiek

CDA stelt vragen over buurtveiligheid

  • Redactie
  • 27-01-2017
  • Politiek
CDA stelt vragen over buurtveiligheid
MAASSLUIS - Hoe is de koppeling tussen de verschillende burgerinitiatieven op het gebied van buurtveiligheid en de professionele organisaties? Dat is één van de vragen die het CDA stelt aan het college van burgemeester en wethouders.

In Maassluis werken professionele organisaties, zoals de politie, en burgerinitiatieven samen aan de veiligheid in de buurt. Het CDA wil weten hoe de afstemming is tussen de verschillende groepen die zich inzetten voor de veiligheid.

Zo vraagt de partij zich af waarom deelnemers aan het project Waaks!, een initiatief waarbij hondenbezitters tijdens hun dagelijks uitlaatrondes de veiligheid in de buurt in de gaten houden, andere informatie krijgen dan de buurtpreventen. Daarnaast vraag het CDA welke mogelijkheden het college ziet om de buurtpreventen en de Waaks!-deelnemers goed te informeren over zaken die spelen en hoe de informatieoverdracht tussen de verschillende partijen beter kan.

Tenslotte vraagt de partij aan het college of zij op korte termijn in overleg willen gaan met de verschillende initiatieven om een betere afstemming tussen de burgerinitiatieven en professionele organisaties te kunnen realiseren.