CDA stelt vragen over problemen in Botlek

31-07-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Het CDA Maassluis heeft vragen gesteld aan het college van b en w over de brand bij Shell Pernis. De partij wil weten welke keuzes er zijn gemaakt en of die keuzes misschien ook anders hadden kunnen uitpakken. Het gaat dan ook om het affakkelen, een proces dat in de hele omgeving te zien was en dus ook in Maassluis.

Het CDA wil van het college weren welke alternatieven er zijn voor affakkelen, want dan zou je van overtollige stoffen afkomen. Ze schrijven in de brief daarover het voglende: 'Hadden de gassen ook afgepompt kunnen worden? Waarom is gekozen voor affakkelen en hoe is de afweging gegaan? En kan dit voorkomen worden in de toekomst?'

Ook is de partij benieuwd naar welke controles er in de afgelopen 18 maanden bij Shell hebben plaatsgevonden en wat daar mee is gedaan. Het CDA maakt zich zorgen. Eerder dit jaar vond er al een incident plaats bij Lyondell, waarbij het affakkelen ook te zien was in de stad inclusief rookontwikkeling.

Na dit incident zou Milieudienst DCMR aansturen op een intern onderzoek door het bedrijf. Het CDA Maassluis wil dan ook graag weten of de uitslagen van dit onderzoek bekend zijn en of de partij er over kan beschikken.