College 'uiterst teleurgesteld' over vertraging Hoekse Lijn

14-12-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Het Maassluise college van burgemeester en wethouders voelt zich overvallen door de mededeling dat de oplevering van de Hoekse Lijn opnieuw is vertraagd en vindt de vertraging 'uiterst teleurstellend'. Het college eist van de gemeente Rotterdam dat er met spoed maatregelen worden genomen voor de reizigers.

Het college zegt de nieuwe vertraging 'uiterst teleurstellend' te vinden, te meer omdat 'die veroorzaakt werd door omstandigheden die ons niet eerder zijn meegedeeld,' zo meldt het college in een schrijven aan de raad. Ook is de informatievoorziening richting gemeenten 'ernstig tekortgeschoten'. En voor zover er wel informatie werd verstrekt, bleek die soms onjuist, zo stelt het college.

De vertraging is slecht nieuws voor forenzende Maassluizers, daarom eist het college van de gemeente Rotterdam en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag dat alles in het werk gesteld wordt om de vertraging zo veel mogelijk te beperken en met spoed maatregelen te nemen om het vervangend vervoer sterk te verbeteren.

Duidelijk is al dat de dienstregeling van de bussen per 8 januari wordt aangepast. Zo komen er onder andere extra ritten van buslijn 712. Buslijn 713 gaat eerder rijden. Bovendien valt de ombouw van de Hoekse Lijn veel duurder uit. Het project kost in ieder geval 25 miljoen euro meer dan begroot. Dit bedrag kan oplopen tot 90 miljoen euro.

Gerelateerd