College: Herinrichting Marelplein niet te vroeg gestart

28-01-2018 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Er is niet te vroeg begonen aan de herstructurereing van het Marelplein, dat blijkt uit beantwoording van vragen die Fractie Van den Hoek eerder deze maand stelde. Volgens de bewoners werd er nameijk te vroeg begonnen aan de werkzaamheden omdat de bezwaartermijn nog niet was verlopen.

Het college laat weten dat voor de herinrichting van het Marelplein een drietal vergunningen zijn aangevraagd en verleend: een water-, een kap- en een omgevingsvergunning. Omdat de herinrichting past binnen het bestemmingsplan, is het geen onderwerp van toetsing in de omgevingsvergunningsprocedure. De werkzaamheden zijn na verlening van de vergunningen op 15 januari gestart. Het college laat verder weten dat het niet noodzakelijk os de bezwaartermijn op de omgevingsvergunning af te wachten omdat een ingediend bezwaar geen opschortende werking geeft.

Het college schrijft verder dat er in de voorbereiding van de besluitvorming uitvoerig gesproken is met bewoners. 'Uitgesproken zorg van bewoners voor meer overlast heeft geleid tot aanpassingen van het ontwerp en is in het ontwerp met name ondervangen door de rijbaan verder van dew oningen te leggen en tussen de rijbaan en de woningen een lange plantenbak op te nemen.' Bovendien worden er geluidsarme klinkers gebruikt.

Gerelateerd