College wil stoppen met vuurwerkdetectiesysteem

22-02-2019 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – Het Maassluise college van burgemeester en wethouders is voornemens om de inzet van het vuurwerkdetectiesysteem te beëindigen, dat blijkt uit een raadsinformatiebrief. Het is bij de afgelopen jaarwisseling niet gelukt om door middel van dit systeem te bekeuren en vuurwerk in beslag te nemen.

Het college meldt dat het vuurwerkdetectiesysteem niet kan voorkomen dat vuurwerk wordt afgestoken. ,,We hebben de afgelopen drie jaar nu goed zicht gekregen op waar en wanneer het vuurwerk wordt afgestoken,” schrijft het college. ,,Het detectiesysteem blijkt geen middel om het afsteken van (illegaal) vuurwerk te voorkomen en is ook geen middel om overtreders te bekeuren. Wij zijn dan ook voornemens om de inzet van dit systeem te beëindigen.” De gemeente werkte voor het derde jaar met het vuurwerkdetectiesysteem dat direct inzicht geeft over het afsteken van zwaar, illegaal vuurwerk, door middel van sensoren op zestien gebouwen in Maassluis.

Schade

Het schadebedrag aan schoolgebouwen en de openbare ruimte is gestegen ten opzichte van de jaarwisseling 2017/2018, naar in totaal €6.550,-. Woningcorporatie Maasdelta heeft een voorlopig schadebedrag van de jaarwisseling genoteerd van €500,-. Voor de kerstdagen werd een postkast aan de Mozartlaan opgeblazen, kosten van het herstel zijn aanzienlijk hoger: ruim €10.000,-.

Tussen 31 december 8.00 uur en 1 januari 6.00 uur zijn 23 incidenten gemeld, waarvan 1 autobrand als gevolg van vuurwerk, 12 containerbranden en 10 buitenbranden.

 

 

 Gerelateerd