College wil vergunningplicht voor autobedrijven invoeren

15-09-2020 Nieuws Redactie

MAASSLUIS – Het college van burgemeester en wethouders wil een vergunningplicht voor autobedrijven invoeren in Maassluis. Oorspronkelijk zou de vergunningplicht afgelopen voorjaar ingevoerd worden, maar het coronavirus gooide roet in het eten, blijkt uit antwoorden van het college op schriftelijke vragen van Forum voor Maassluis.

Met het invoeren van een vergunningplicht voor autobedrijven wil het college ondermijning tegengaan. ,,Ondermijning vormt een steeds groter probleem voor onze samenleving,” zo stelt het college. ,,Bij onderneming zijn de boven- en onderwereld met elkaar verweven en wordt er gebruik gemaakt van legale structuren voor ondermijnende activiteiten. Het is een vorm van criminaliteit, die het best wordt bestreden door een samenwerking van ketenpartners, waaronder de politie, het OM en de Belastingdienst, en waarin ook steeds meer een rol voor de gemeente is weggelegd om op bestuursrechtelijke wijze het probleem aan te pakken.”

Het college meldt verder een aantal keer per jaar integrale controles te houden samen met betrokken partners. Daarnaast wil de gemeente nu een vergunningplicht invoeren voor autobedrijven. ,,We waren voornemen om in het voorjaar 2020 een vergunningplicht te introduceren in Maassluis. Helaas heeft dit vanwege de coronacrisis enige vertraging opgelopen.”

,,In samenwerking met het RIEC (Regionaal Informatie en Expertise Centrum) en omliggende gemeenten zullen we in het najaar van 2020 ons ondermijningsbeleid verder uitwerken. We nemen hierin mee hoe we de vergunningplicht willen vormgeven en zullen ook kijken hoe we via het bestemmingsplan regelgeving kunnen verscherpen. We verwachten met de inzet van deze twee beleidsinstrumenten dat het aantal autobedrijven kan worden gereguleerd.”Gerelateerd