Culturele (jongeren)prijs uitgereikt

11-06-2018 Nieuws Redactie

Corinda van den Bos en Marielle Romeo ontvangen de Culturele Prijs Maassluis

MAASSLUIS – Drie prijswinnaars hebben tijdens de Week van de Cultuur de Culturele Prijs Maassluis ontvangen wegens hun inzet voor de kunst en cultuur in Maassluis. Corinda van den Bos en Marielle Romeo van kinderkoor Wonderwijs en kunstenaar Bas Verkade mochten de prijs in ontvangst nemen. Bob Spaans, beter bekend als Spanish, kreeg de Culturele Jongerenprijs Maassluis.

Corinda van den Bos en Marielle Romeo mochten de prijs in ontvangst nemen omdat zij, vanaf de start in 2001, de drijvende krachten zijn achter het kinderkoor Wonderwijs. Met hun inzet en creativiteit voor Wonderwijs hebben zij zingen voor kinderen enorm op de kaart gezet in Maassluis. Bovendien dragen zij met hun optredens bij aan het positieve imago van Maassluis elders. Denk maar aan het aanstekelijke optreden tijdens de landelijke Sinterklaasintocht in 2016. Meer dan een miljoen keer werd hun optreden bekeken op YouTube.

De Culturele Prijs werd ook uitgereikt aan kunstenaar Bas Verkade, ‘een van de opmerkelijke leden van de Maassluise Kunstenaars’. Zijn schilderijen vallen steevast op. De voorstellingen die hij maakt zijn realistisch; de sfeer die ieder schilderij oproept is echter surrealistisch. Daarnaast levert hij een bijdrage aan het culturele leven van Maassluis doordat hij al jaren actief is als muzikant. Met de band Chimera brengen hij en zijn medemuzikanten eigen Nederlandstalige folkmuziek.

De Culturele Jongerenprijs is dit jaar voor Bob Spaans, oftewel Spanish. Iemand die op cultureel gebied in Maassluis iets nieuws brengt: rapmuziek van eigen bodem. Zijn raps zijn geïnspireerd door old-school hiphop, voornamelijk Nederlandstalig. In augustus 2017 bracht hij zijn eerste videoclip uit waarbij het stadshart van Maassluis als decor diende. In december 2017 won hij de Music Battle in Maassluis en verdiende daarmee een plek op het podium van Waterwegpop 2018.

De Culturele Prijs Maassluis bestaat uit een oorkonde met daarin de motivering van de prijs en een kunstwerk gemaakt door de Maassluise kunstenaar Ans van de Wiel. De Culturele Jongerenprijs is vooral een stimuleringsprijs en wordt uitgereikt aan een jongere die nieuwe initiatieven neemt en zich onderscheidt van anderen.

 Gerelateerd