D66: reizigers OV de dupe door files

22-11-2017 Nieuws Redactie

MAASSLUIS - Reizigers met het openbaar vervoer zijn de dupe doordat het vervangend busvervoer tijdens de spits in de file beland, dat schrijft D66 Maassluis in schriftelijke vragen het aan het college.

Reizigers komen regelmatig en laat op hun werk en te laat thuis doordat het busvervoer, ter vervanging van de Hoekse Lijn, in de file komt te staan, meldt D66 Maassluis. De partij vindt de situatie zoals die nu is 'ongewenst' en vindt dat er 'op korte termijn maatregelen genomen dienen te worden'. D66 stelt hiertoe vragen aan het college van burgemeester en wethouders. D66 vraagt het college ten eerste of zij bereid is om op hoog niveau het ongenoegen te uiten bij de daarvoor verantwoordelijke instanties zoals Rijkswaterstaat, de Metropoolregio en de RET om gezamenlijk naar een oplossing te zoeken.

Waterbusverbinding
Daarnaast vraagt de partij het college of het mogelijk is om gebruik te maken van de waterbusverbinding Maassluis - Vlaardingen - Schiedam en vraagt het college of zij bereid is hierover met de gemeenten Vlaardingen en eventueel Hoek van Holland (Rotterdam) in gesprek te gaan.

Vluchtstrook
Ten slotte vraagt D66 het college de mogelijkheid te onderzoeken of de bussen die gebruik maken van de A20 bij filevorming te laten rijden of de vluchtstrook.

Gerelateerd